Biografija Therese Burke

Theresa BurkeTheresa Burke je ustanoviteljica Rahelinega vinograda – najširše post-abortivne pomoči na svetu.  Njen program zdravljenja ponuja edinstven, senzoričen – na čutih utemeljen postopek, ki vključuje čustveno, duševno in duhovno razsežnost. Na poti zdravljenja uporablja ustvarjalne Vaje z živo Besedo, ki vključujejo um, telo in dušo. Živa Beseda skupaj s skupinskimi dejavnostmi, molitvijo, terapevtsko pomočjo, kognitivnim restrukturiranjem in pogovori ponuja učinkovit proces za ukvarjanja z bridkostjo na podlagi Jezusa Kristusa in Božje besede. Program omogoča izredno in učinkovito okrevanje žrtev travm in vseh, ki so porabili leta v pogovornih terapijah, a se še vedno bojujejo, da bi presegli svoje travmatične izkušnje. V preteklih dvanajstih letih se je vzorec Rahelinega vinograda razširil po 49 ameriških zveznih državah in več kakor 70 drugih državah. Duhovni vikendi Rahelin vinograd potekajo že v 22 jezikih, nastajajo pa še novi prevodi. Rahelin vinograd je tudi apostolat Duhovnikov za življenje/Apostolat evangelija življenja.

Rahelin vinograd ob koncu tedna je Theresa izvajala za žene in može po vsej državi (ZDA), usposobila številne ekipe za vodenje po tej metodi in postopku zdravljenja. Predavala in usposobila je tudi strokovnjake na mednarodni ravni glede post-abortivne travme in zdravljenja.

Njene knjige:

Forbidden Grief- The Unspoken Pain of Abortion;

The Contraception of Grief – The Genesis of Anguish Conceived by Abortifacients and Sterilization

Sharing the Heart of Christ

Knjiga Forbidden Grief – Prepovedano žalovanje je na razpolago tudi v slovenščini, španščini in ruščini (Prepovedano žalovanje, Duelo Prohibido: El dolor no expresado del Aborto in Запрещенные слезы. О чем не рассказывают женщины после аборта).

Theresa je razvila tudi 5-dnevni program z naslovom Od bolečine k milosti – vračanje daru človeškega dostojanstva, za zdravljenje spolno zlorabljenih. Program zajema vse vrste zlorab, vključno s spolnimi, ki so jih zagrešili  kleriki  in redovniki.

Njen zadnji model zdravljenja z naslovom Dolžnost ozdraviti – najti mir za vojakovo srce je namenjen duhovnim in duševnim travmam vojnih veteranov. Načrtuje tudi dodatne programe zdravljenja: genezo po genocidu za psihološko in duhovno spravo ter ozdravljanje travme genocida, terorizma in državljanskih vojn; skrb za dušo, ki obnovi temelje človekovega duha: celovit duševni in duhovni – na čutih temelječi proces za medicinsko travmo.

Theresa sodeluje tudi pri Duhovnikih za življenje in na novo ustanovljenem Apostolatu evangelija življenja. Leta 2011 se je udeležila generalne skupščine Papeške akademije za življenje s prispevkom: Posledice splava – podatki iz znanstvene literature. Pogosto je gostja na televiziji EWTN in v televizijski nadaljevanki Naj splav postane redkost. Pojavila se je tudi na PBS, Verske in etične tedenske novice, Žarišče Družina, na EWTN – Braniti življenje skupaj z duhovnikom Frankom Pavonejem. Dala je tudi številne intervjuje za radijske postaje, televizije, časopise in novice.

Njeno dolgoletno svetovalno delo se osredotoča na ženska vprašanja, izgubo nosečnosti, žalovanje, spolno zlorabo, neurejeno prehranjevanje in upravljanje  tesnobe. Je soustanoviteljica agencije Viri družinske zaveze, otroške in mladinske agencije z licenco v pomoč parom, ki hočejo posvojiti otroke. Skupaj z možem vodita tudi Materinski dom za žene v krizi nosečnosti, v katerem poučuje žene in otroke tudi gospodinjstva ter opravljati službo po računalniku.

Theresa ima diplomo iz angleške komunikacije, osredotočene na socialno delo. Na univerzi Immaculata je naredila magisterij in doktorat iz svetovalne psihologije. Kot članica sodeluje v številnih ameriških združenjih psihologov in psihoterapevtov, poklicnih svetovalcev (Nationally Certified Psychologist, a Certified Diplomat of the American Psychotherapy Association, a Licensed Professional Counselor; A Board Certified Clinical Psychotherapist and a Diplomat of the American Board of Forensic Counselorsm, The Society for Catholic Social Scientists in The American Association of Christian Counselors). Je tudi članica sodnih svetovalcev, Družbe katoliških socialnih znanstvenikov in Ameriškega združenja kristjanov. Je ponosna mati petih otrok.