Opis duhovnih vaj

PROGRAM

Od bolečine k milosti je 5-dnevni duhovni program, namenjen vsem, ki so doživeli telesno, čustveno ali duhovno zlorabo, najsi bo v otroštvu, mladosti ali odrasli dobi. Usposobljena ekipa vas bo vodila skozi program Vaj z živo Besedo, terapevtskega vodenja, kognitivnega prestrukturiranja in procesa žalovanja. Ko boste prehodili pot velikonočne skrivnosti vašega lastnega življenja in svoje trpljenje združili s Kristusovim trpljenjem, vam program Od bolečine k milosti lahko pomaga pri tem, da vstopite tudi v Njegovo vstajenje ter tako najdete ljubezen, nežnost, pripadnost, varnost, veselje in mir.

SKUPINSKI PROCES

Čeprav ima veliko udeležencev sprva zadržke pred delom v skupini, ugotavljamo, da skupina postane močan vir podpore in ozdravljenja. Zloraba namreč pogosto vključuje ohranjanje skrivnosti - zdi se preveč sramotna, da bi jo lahko razumeli ali ji celo verjeli. Skupinske duhovne vaje se temu postavijo po robu prav s tem, da je skupina priča trpljenju, ki ga je oseba preživela. Udeleženci govorijo le takrat, ko to sami želijo. Vaje v osebnem dnevniku pa pomagajo posamezniku, da individualno premišljuje o vsaki točki programa.

Razmišljate, da bi se vključili v duhovne vaje Od bolečine k milosti?

POMOČ OBSTAJA.

Če ste preživeli zlorabo, je velika verjetnost, da ste živeli v izolaciji in osamljenosti. Mogoče ste hranili sramotne skrivnosti. Mogoče se bojite, da vas bodo imeli za nevredne in grešne. Mogoče so vas v življenju sramotili z grdimi nazivi in zdaj temu verjamete. Vendar vse to ni resnica. Resnica je, da so se vam zgodile vse te grozne stvari in da ste zaradi plemenitega duha preživeli.

Resnica je, da ste Božji otrok, ki je “čudovito ustvarjen” (Psalm 139). Hočemo, da obnovite vašo enkratno lepoto in vrednost, ki sta bili skriti pod strašnimi stvarmi, vendar sta zdaj pripravljeni, da znova zasijeta - to je vaš pravi jaz.

“Občutek nemočne ranljivosti, ki se je zdela, kot da je vraščena v meni, je izpuhtel. Zdaj imam nov občutek prisotnosti v sami sebi in ta občutek je prisoten v mojem telesu, duši in duhu kot še nikoli doslej.”

Udeleženka

Prosimo, obrnite se na nas in v popolni zaupnosti vam bomo odgovorili na dodatna vprašanja. Razumemo, da je včasih težko govoriti o preteklih stvareh, in da je mogoče oseba, ki se zanima za program, lahko še daleč od tega, da bi se vanj vključila.

PDF brošura programa Od bolecine k milosti