Navdih

Molitev za ozdravljenje

Gospod, rane iz otroštva so zadušile polnost velikodušnosti, ki mi je bila dana po naravi, in najgloblja hrepenenja po tem, da bi ljubil(-a) in bil(-a) ljubljen(-a). Zlorabe, ki sem jih moral(-a) pretrpeti, so me naučile velike laži o svetu ter povzročile globoko razočaranje nad lastnim telesom in okamenelost mojega mehkega srca.

Gospod Jezus, odstrani oklep strahu, ki hromi moje srce. Boleča dediščina žalosti in sramu me je strašljivo zaprla pred svetom in osamila najlepše darove, ki si mi jih zaupal. Skrila jih je pred mano in drugimi. Gospod, pomagaj mi, da bom začel(-a) ceniti bogastvo poguma, modrosti in sočutja, ki se skriva v globinah moje duše in telesa. Pomagaj mi, da ti odprem svoje srce in svojo preteklost. Daj mi pogum in zaupanje, da se bom zmogel zavedati, da objemaš prav vsak trenutek zlorabe, ki sem jo preživel(-a).

Ti se nisi obrnil proč od trpljenja, ki ga je v svetu povzročil greh. Sprejel si svoj križ in ga nosil, ker si vedel, da bodo tvoje bolečine obrodile odrešenje za grehe sveta. Zaradi velike ljubezni do mene se ne obračaš stran v preziru, temveč mi sočutno odpiraš svoje roke; name gledaš z veliko skrbjo in nežnostjo. Gospod, pomagaj mi začutiti balzam svoje milosti, ki celi krvaveče rane preteklosti, Božjo ljubezen, ki zdravi zlomljena srca. Amen